Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (2024)

| Nathan Jansen

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Naast bescherming kun je met een screen protector functionaliteiten toevoegen, zoals extra privacy of een blue filter. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom leggen wij in dit blog uit wat de beste screen protectors uit.

Overzicht

  1. Wel of geen screen protector?
  2. Hoe kun je de beste screen protector kiezen?
  3. Soorten screen protectors
  4. Top vijf | De beste screen protector

Wel of geen screen protector?

De vraag: wel of geen screen protector wordt steeds relevanter. De trend dat beeldschermen van smartphones steeds sterker worden is al een ruime tijd ingezet. Dit is duidelijk zichtbaar in de onderstaande tabel.

Smartphone Beeldscherm
2016 Samsung Galaxy S7 Gorilla Glass Victus 4
2018 Samsung Galaxy S9 Gorilla Glass 5
2020 Samsung Galaxy S20 Gorilla Glass 6
2021 Samsung Galaxy S21 Gorilla Glass Victus

Bron: www.gsmarena.com

Maar tot in hoeverre kun je vertrouwen op het beeldscherm van je smartphone? High end smartphones zijn tegenwoordig voorzien van Gorilla Glass beeldscherm. Maar tot in hoeverre beschermt dit type glas je smartphone? Met een Gorilla Glass komen er minder snel krassen en barsten op je smartphone, maar onverwoestbaar is het nog zeker niet. Een screen protector is dus zeker aan te raden.

Hoe kun je de beste screen protector kiezen?

Allereerst is het van belang om te kijken welke bescherming je nodig bent. Werk je bijvoorbeeld op de bouw? Dan is de kans op schade aanzienlijk groter dan iemand met een kantoorbaan. Het is dus van belang om te kijken in welke omgeving jij je smartphone gebruikt.

Daarnaast is het handig om te kijken welk hoesje je hebt. Heb je een voorkeur voor een dun hoesje? Dan raden wij een screen protector met een hoge beschermgraad, zoals een tempered glass. Heb je bijvoorbeeld een book case, dan is je telefoon in principe al 360 graden beschermd. Je kunt dan kiezen voor een dunne folie.

De functies van je smartphone mogen natuurlijk niet achteruitgaan. Een voorbeeld hiervan is de schermgevoeligheid of de vingerprint sensor. Enkele merken spelen hierop in doordat alle schermfuncties behouden blijven, zoals bij de Whitestone protectors.

Ben je erg handig? Dan is het aanbrengen van een screen protector zo gepiept. Ben je wat minder handig? Dan adviseren wij een screen protector met installatieframe, zoals de Spigen EZ Fit. Met dit frame plak je de protector automatisch recht op het beeldscherm van je smartphone.

Soorten screen protectors

Een screen protector is een tweede laag over je beeldscherm, waardoor deze beschermd wordt tegen alledaagse schade als krassen en stoten. Screen protectors kun je grofweg onderverdelen in twee types: glas en plastic. Hieronder worden de verschillende type screen protectors uitgelicht.

Materiaal: Glas of Plastic

Een screen protector van glas wordt ook wel een tempered glass genoemd. Voordeel van een tempered glass is de mate van bescherming. Een tempered glass beschermt namelijk niet alleen tegen krassen, maar ook tegen barsten. Daarnaast voelt een tempered glass erg natuurlijk aan.

Een plastic screen protector is vaak een dunne folie. Bij een plastic screen protector kunnen we onderscheid maken in Polyethylene Terephthalate (PET) en Thermoplastic Polyurethane (TPU). De PET-folies zijn over het algemeen goedkoper en flexibeler. Daarentegen is de TPU-folie wat dikker en sterker.

Privacy Protector

Je herkent het vast wel: degene naast je aan tafel zit bewust of onbewust mee te gluren op je smartphone. Hoe vervelend dit is, hoef je natuurlijk niet uit te leggen. Een privacy protector bied je naast bescherming een stukje afzondering doordat alleen degene recht achter het beeldscherm kan zien wat er gebeurt. Wil je buurman meekijken? Dan kijkt die tegen een zwart beeld.

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (1)

Blauw licht filter

Uit je smartphone straalt enorm veel blauw licht. Dit licht kan ervoor zorgen dat je ’s avonds hoofdpijn kunt krijgen, maar ook moeilijk in slaap komt. Hiervoor hebben de screen protector fabrikanten wat ontwikkeld, namelijk screen protectors met een blauw licht filter. Ideaal om ’s avonds in bed nog even op je smartphone te kijken, zonder dat je uren wakker ligt.

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (2)

Top vijf | De beste screen protectors

Met de ruime keuze aan screen protectors zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij een top vijf van de beste merken samengesteld. Dit is samengesteld op basis van het aantal verkopen, gemiddelde reviewcijfer en onze eigen ervaringen.

Whitestone Dome

Prijzen: vanaf € 39,95 | Bekijk de Whitestone Dome screen protectors

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (3)

Op zoek naar de ultieme bescherming voor je smartphone? Whitestone heeft screen protectors ontwikkeld die niet alleen ultieme bescherming bieden, maar ook een ultieme gebruikerservaring. In tegenstelling tot andere screen protectors behoud je met Whitestone de hoge schermgevoeligheid van je smartphone. Met name bij Samsung-toestellen waarbij je een fingerprint scanner hebt, is dit handig. Dit komt mede door de wijze van aanbrengen. Bij het aanbrengen wordt een speciale lijm gebruikt, die met een UV-lamp uitgehard wordt.

Spigen

Prijzen: vanaf €14,95 | Bekijk de Spigen screen protectors

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (4)

Spigen is geen onbekende in smartphone accessoiresland. Met het assortiment met hoesjes bedient Spigen al jarenlang de internationale markt. Naast hoesjes produceert Spigen ook screen protectors. Extra voordeel hierbij is het aanbrengen. Spigen heeft namelijk een methode ontwikkeld waardoor het aanbrengen zeer eenvoudig is. Bij de screen protectors wordt namelijk een houder geleverd, waardoor een kind de was kan doen.

Rosso

Prijzen: vanaf €7.95 | Bekijk de Rosso screen protectors

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (5)

Op zoek naar een degelijke screen protector, maar hoeft het je niet te veel te kosten? Bekijk dan de screen protectors van Rosso. Het merk is afkomstig uit Nederland en maakt betaalbare hoesjes en screen protectors voor vrijwel elke smartphone. Een extra pluspunt: de videohandleidingen zijn in het Nederlands.

PanzerGlass

Prijzen: vanaf 24,95 | Bekijk de PanzerGlass screen protectors

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (6)

De meest bekende screen protector fabrikant is PanzerGlass. Jarenlang is PanzerGlass nummer 1 op het gebied van screen protectors. Naast goede bescherming biedt een PanzerGlass extra voordelen zoals een anti-bacteriële coating.

RhinoShield

Prijzen: vanaf 12,95 | Bekijk de RhinoShield screen protectors

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (7)

RhinoShield staat bekend om haar sterke hoesjes. Daarnaast heeft RhinoShield een breed aanbod met screen protectors. De specialiteit van RhinoShield is de Impact Flex screen protector. Dit is een display folie, opgebouwd uit meerdere sterke lagen waardoor alle schermfuncties blijven behouden.

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6512

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.